موشکی که روی سر آل سعود خراب شد

به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ موشک بالستیک تاکتیکی او تی ار-۲۱ موسوم به "توچکا" که ناتو آن را اس اس ۲۱ اسکارب می‌نامد، یک موشک بالستیک سوخت جامد تک مرحله ای کوچک است که دارای دقت بالایی بوده و می توان با آن اهداف مختلفی مانند انبارهای سوخت، ساختمان های  مهم، آشیانه ها و.. را هدف قرار داد.

توچکا؛ موشکی که روی سر آل سعود خراب شد

نسخه اولیه توچکا از سال ۱۹۷۶ وارد خدمت شد و در سال ۱۹۹۱ دست کم ۱۳۰۰ موشک توچکا و احتمالا ۷۰۰ لانچر پرتاب  در خدمت ارتش سرخ بود.

توچکا اولین  بار در نبرد سال ۱۹۹۹ در چچن به کار رفت که بین ۶۰ تا ۱۰۰ توچکا شلیک شد و بعد از آن روسیه در نبرد علیه گرجستان، دست کم ۱۵ توچکا شلیک کرد.

هم اکنون حدود ۲۲۰ پرتابگر و احتمالا ۳۰۰ تا ۳۳۰ توچکا در روسیه عملیاتی هستند که احتمالا تمامی آنها از نوع بی هستند.

توچکا؛ موشکی که روی سر آل سعود خراب شد

این موشک دارای طول ۶٫۴ متر است و یک کلاهک ۵۰۰ کیلوگرمی انفجار شدید ترکش شونده دارد. این موشک بر روی یک شاسی متحرک چرخ دار به صورت تکی نصب می شود و این خودرو، یک خودروی آبی-خاکی است و از این رو تحرک بسیار بالایی دارد و سرعت آن ۶۰ کیلومتر در ساعت است و در برابر الودگی های شیمیایی و رادیو اکتیو مقاوم است. موشک توچکا را می شود بدون هیچ سرویسی تا ده سال ذخیره کرد، ولی بعد از این مدت باید برای  سرویس میان عمر به مراکز تعمیراتی  ارسال شود.


توچکا در سه مدل مختلف توسعه یافت 

او تی ار ۲۱ A (اسکارب A)


 اولین نسخه  تولید در سال ۱۹۷۶ عملیاتی شد  دارای برد ۷۰ کیلومتر و دارای خطای ۱۵۰ متر است، اگرچه   میزان واقعی  زیر ۵۰ متر گزارش شده. وزن کامل این مدل ۲۰۰۰ کیلوگرم است. می شود بر روی کلاهک به غیر از کلاهک انفجاری ترکش شونده با شعاع تاثیر گذاری ۲۰۰ متری  شامل  ۱۴۵۰۰ تکه فلز از پیش بریده شده برای  ترکش   میتواند در ۲۰ متری بالای هدف برای بیشتری آسیب رساندن  به هدف منفجر شود و یا کلاهکی شامل  ریز  مهمات ضد تانک  مغناطیسی  را شامل  ۵۰ مین  و یا ضد نفر شامل  ۵۰۰  ریز مهمات  نیز نصب کرد. وزن کامل این مدل 2000  کیلو گرم است.

 
توچکا؛ موشکی که روی سر آل سعود خراب شد

او تی ار ۲۱ B یا (اسکارب B)

 شبیه به نسخه  قبلی با برد ۱۲۰ کیلومتر و دارای یک سر جنگی ضد رادار است که دایره خطای  آن ۹۵ متر ذکر شده، اگرچه دایره خطای  متوسط آن ۵۰ متر است. این نمونه در سال ۱۹۸۸ وارد خدمت شد و دارای وزن ۲۰۱۰ کیلوگرم بود.


او تی ار ۲۱ C (اسکارب C)

 نسخه دوربرتر و سنگین تر با برد ۱۸۵ کیلومتر و دایره خطای ۷۰ متر که در سال ۱۹۹۰ وارد خدمت شد. این نسخه در سال ۱۹۹۰ توسعه یافت، ولی ورود و یا عدم ورود آن به خدمت در ارتش روسیه هرگز تائید نشد.
 
توچکا؛ موشکی که روی سر آل سعود خراب شد


موشک توچکا همان موشکی است که شهریورماه در پادگان صافر در مارب دهها نظامی اماراتی و عربستانی و بحرینیی را تکه تکه کرد. 

توچکا؛ موشکی که روی سر آل سعود خراب شد

سامانه موشکی یمن در تمامی استانها استقرار یافته است و هیچ یک از امکانات اطلاعاتی امنیتی عربستان نمی تواند محل آنها را شناسایی کند.

سامانه موشکی که به کار خواهد رفت، در سطح بالایی از پیشرفت و فن آوری قرار دارد و می تواند تمامی اهداف را در عربستان مورد اصابت قرار دهد.

توچکا؛ موشکی که روی سر آل سعود خراب شد

روایت یک وزیر از توچکا

از وزیر پیشین دفاع یمن در سال 2006 شنیده شده است این وزیر دفاع هنگام ذخیره سازی موشکهای توچکا از صالح پرسیده بود چرا این همه موشک ذخیره می کنیم و صالح جواب داده بود تا اگر عربستان با ما وارد جنگ شد، تا پنجاه سال مهمات داشته باشیم.
 
توچکاهای یمن از کجا آمده است؟


اوکراین در زمان فروپاشی اتحاد شوروی، ۵۰۰ توچکا از شوروی به ارث برد که برخی از آنها را به کشورهای یمن (۸۰ فروند)، سوریه (۴۰ فروند) و ارمنستان صادر کرد، ولی هنوز ۹۰ موشک باید در این کشور باشد. سوریه از این موشک چندین بار در سال۲۰۱۲ علیه تروریست ها استفاده کرد که فیلم ان نیز منتشر شد. یمنی ها  نیز در سال جاری بر اساس فیلمی که منتشر کردند، چند بار از موشک توچکا علیه عربستان استفاده کردند که آخرین آنها روز جمعه گذشته (13 شهریور 94) بود که به جمعی سیاه معروف شد.

توچکا؛ موشکی که روی سر آل سعود خراب شد
به غیر از این سه کشور، آذربایجان، قزاقستان و بلاروس نیز این موشک  را در اختیار  دارند و جمهوری چک، لهستان و مجارستان نیز دارای  نسخه  A بودند که از خدمت خارج کرده اند. گفته شده کره  شمالی بر اساس توچکا موشکی با نام کا-ان ۰۲ توسعه داده است.


تجربه ثابت کرده است در صورت فرسایشی شدن جنگ یمن، این جنگ به جبهه سوم یعنی جنگ میان متجاوزین کشیده خواهد شد.


عربستان و 9 کشور عربی دیگر به جز عمان از ششم فروردین حملات هوایی و دریایی علیه گروه مقاومت مردمی یمن را آغاز کردند و تاکنون بیشتر تاسیسات زیربنایی، خدماتی، بیمارستان ها و مدارس و حتی منازل مردم این کشور را بمباران کرده اند که در اثر آن بیش از پنج هزار یمنی از جمله صدها زن و کودک کشته شده اند.
توچکا؛ موشکی که روی سر آل سعود خراب شد


حملات سنگین موشکی ارتش یمن، چند صباحی است که سعودی‌ها را وادار به عقب کشیدن خودروهای زره‌ای خود از مرز یمن کرده است. براساس گزارشات بدست آمده برخی از پاسگاه‌های مرزی عربستان در پی این حملات تخلیه شده‌اند. این در حالی است که نیروهای یمن در شهریور ماه گذشته یکی از شدیدترین عملیات‌های خود را علیه سعودی‌ها ترتیب دادند، به طوری که بسیاری از مواضع سعودی ها از جمله پایگاه نظامی جلاح در جازان عربستان به تصرف نیروهای یمنی درآمد. 

توچکا؛ موشکی که روی سر آل سعود خراب شد

توان دفاعی و هوشیاری ارتش مانع از هرگونه نفوذی به کشور شده است

تواف دفاعی و هوشیاری ارتش مانع از هرگونه نفوذی به کشور شده است

به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، امیر احمدرضا پوردستان فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران در نخستین همایش ایده‌پردازی نیروی زمینی ارتش که در ستاد فرماندهی این یگان برگزار شد، اظهار داشت: آمادگی امروز نیروهای مسلح مرهون خون شهداست، شهدا با نثار جان خود اقتدار را برای ایران به ارمغان آوردند. 

وی افزود: آمادگی نیروهای مسلح امنیتی را امروز در سراسر کشور گسترده است. مردم ایران می‌دانند که سربازانشان در تمامی یگان‌های نیروهای مسلح آماده نبرد هستند و هرچقدر هم دشمن بخواهد این ملت را بترساند، نمی‌تواند.

فرمانده نیروی زمینی ارتش ادامه داد: بازدارندگی از برکات دیگر آمادگی است. وقتی نیروهای نظامی غفلت نداشته باشند و آماده باشند باعث می‌شود تا بازدارندگی برای دشمن بوجود آید.

وی ادام داد: در زمان پیروزی انقلاب اسلامی دشمن می‌خواست نظام را براندازد ولی عامل بازدارندگی و آمادگی که وجود داشت باعث شد تا این اتفاق رخ ندهد، با پیروزی انقلاب اسلامی آمریکا مات و مبهوت و سردرگم ماند.

امیرپوردستان درباره منافع آمریکا در زمان رژیم قبلی اظهار داشت: قبل از پیروزی انقلاب دنیا به صورت دوقطب قدرت درآمده بود قدرتی شرقی به رهبری روسیه و قدرتی غربی به رهبریت آمریکا و کشورهای دیگر نیز تحت سلطه آنها بودند ایران هم که در یک منطقه استراتژیک قرار داشت مورد سلطه آمریکا قرار گرفت.

وی تصریح کرد: ایران بخاطر قرارگیری در مسیر مهم نفتی و بخاطر وجود تنگه هرمز مورد سلطه قرار گرفت از طرفی نزدیکی ایران به شوروی و رصدی که آمریکا می‌خواست برآنها داشته باشد کشور عزیز ما را اشغال کرد همچنین ایران بازار محصولات آمریکا بود و آمریکا نیز در ازای آن نفت ایران را تاراج می‌کرد.

وی ادامه داد: ایران در آن زمان از سوی آمریکا بعنوان ژاندارم منطقه بود تا تمام کشورهای منطقه را با خواسته‌های آمریکا همسو کند و اگر کشوری این امر را نمی‌پذیرفت ایران با آن کشور بعنوان نماینده آمریکا وارد جنگ می‌شد.

امیرپوردستان ادامه داد: با پیروزی انقلاب اسلامی این مزیت‌ها برای دولت آمریکا از بین رفت ولی آمریکا برای این مسئله ناراحت نبود دلیل نگرانی و ترس آمریکا ادبیات جدیدی بود که ایران آن را عرضه کرده بود و آن ادبیات مبارزه با استکبار بود به همین دلیل کشورهای غربی اقداماتی را برای براندازی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران انجام دادند.

وی افزود: اولین اقدام آمریکا از تاریخ 23 بهمن 57 به بعد تحریم‌های ظالمانه علیه ایران و منزوی کردن ایران بود ایران در زمان رژیم پهلوی کاملا وابسته غرب بود، آمریکا بعد از پیروزی انقلاب می‌خواست با این حربه نظام مقدس را براندازد ولی نتوانست. بعد از این اقدام آمریکا موج ترور و بمب‌گذاری را بوجود آورد و خانه‌های تیمی را در تهران طراحی کرد تا با آن به بمب‌گذاری و ترور شخصیت‌های مهم بپردازد ولی در این زمینه هم باز نتوانست کاری از پیش ببرد چون مردم و امام راحل این حربه را نیز خنثی کردند.

فرمانده نیروی زمینی ارتش ادامه داد: آمریکا، صدام و کشورهای منطقه را به جنگ علیه ایران ترغیب کرد ولی با مقاومت مردم و دلیری‌های نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران این حربه نیز شکست خورد و پیامدهای آن از آن زمان به بعد در اقصی نقاط جهان پراکنده شد و موج بیداری اسلامی که در سالهای گذشته در منطقه بوجود آمد نیز از پیامدهای همین مسأله بود.

وی درباره واقعه 11 سپتامبر اظهار داشت: قصد آمریکا بعد از واقعه 11 سپتامبر و ورود به منطقه قصد مبارزه با تروریست را نداشت و قصدش ضربه زدن به ایران بود و چون دید ایران آماده است نتوانست این کار را بکند و مجبور شد از منطقه خارج شود و بعد از این مسأله نیز آمریکا حربه مذهب دربرابر مذهب درست کرد و گروه تروریستی داعش و جبهه‌‌النصره را برای مقابله با ایران بوجود آورد ولی با هوشیاری ارتش و نیروهای مسلح و توان بالای دفاعی آنها این اتفاق رخ نداد و این یگان‌ها مانع هرگونه نفوذی به کشور شدند.

امیرپوردستان در بخش پایانی سخنانش اظهار داشت: تحریم‌هایی که طی 12 سال گذشته علیه کشور عزیز ما اعمال کردند دستاوردهای زیادی برای ما داشت و باعث شد تا ایده‌ها و تفکرات جدیدی در کشور بوجود آید که ما باید امروز این ایده‌ها را به فعل تبدیل کنیم امروزه یگان‌های عملیاتی در میدان‌های نبرد و رزمایش‌ها نیازهایی دارند که همان ایده‌هاست و باید در دانشگاه‌ها به این ایده‌ها پرداخته شود تا به رفع نیاز یگان منتهی شود.

وی افزود: ما چه در صنعت دفاعی و چه در زمینه‌های دیگر نمی‌توانیم منتظر بمانیم تا نیاز به وجود آید و آن را حل کنیم ما باید قبل از بوجود آمدن این نیازها آنها را رفع کنیم که این کار، کار ایده پردازان است.

در پایان این مراسم کتابهای فرماندهی مطلوب، کتاب ایده‌های جشنواره و تاریخچه یگان‌ها توسط فرمانده نیروی زمینی ارتش رونمایی شد. 

انتهای پیام/

300 نقطه حساس سعودی‌ها در تیررس موشک‌های انصارالله

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری آناتولی، خبرگزاری یمن (سبا) به نقل از سرتیپ "شرف لقمان،" سخنگوی ارتش، اعلام کرد: "300 هدف نظامی و تأسیسات زیربنایی عربستان در فهرست اهداف موشکی ارتش قرار دارد." 
وی در ادامه افزود: "این شدت گرفتن حملات در پاسخ به نقض های مکرر آتش بس به وسیله عربستان است. پاسخ متناسب، گزینه ای قانونی است که به دنبال آن هستیم." 
لقمان در ادامه افزود: هنوز بسیاری از تسلیحات تولید شده مؤثر و توسعه یافته بکار گرفته نشده است. تجهیزات نظامی ارتش و کمیته های مردمی قادر به تغییر معادلات جنگ هستند. پس از امروز، ما دیگر در حالت دفاعی قرار نداریم و حمله از اولویت‌های راهبردی ماست. 
جنبش انصارالله در دو روز گذشته عملیات شلیک موشک های بالستیک را به سوی پایگاه های سعودی و مقر نیروهای هوادار منصور هادی در استان مأرب افزایش داده است.

زمان جنگ با ایران "حتی فرصت تلفن کردن" هم نخواهید داشت

زمان جنگ با ایران

 
اخیرا یکی از تحلیگران سعودی ادعایی را مطرح کرده که در آن گفته شده عربستان می‌تواند ظرف چهار تا شش ساعت آسمان ایران را تسخیر کند که البته یکی از مقامات محافظه کار دولت "جرج بوش" رئیس جمهور اسبق آمریکا به این ادعا پاسخ داده است.  
 
**پاول می گوید: اگر ایران مستقیم با شما وارد جنگ شود، شما حتی فرصت پیدا نمی‌کنید که تلفن را بردارید تا از ما تقاضای کمک کنید.
 
 "کالین پاول" وزیر خارجه اسبق آمریکا طی اظهاراتی رسانه‎ای سعودی ها را از توهم حمله به ایران بازداشت. در برنامه کارشناسی شبکه سی ان ان ( CNN)سه کارشناس سعودی ادعا کردند که در ۴ تا ۶ ساعت می‌توانند آسمان و حریم هوایی ایران را تصرف کنند و در اختیار بگیرند.
 "کالین پاول" وزیر خارجه  اسبق آمریکا که به عنوان مهمان و کارشناس تلفنی برنامه بود، نسبت به این اظهارات واکنش نشان داد. او پس از خنده‌ای تمسخر آمیز گفت : نه نه ، من چنین فکر نمی‌کنم . صحبت‌های شما بیشتر جنبه جوک و خنده دارد؛ اگر ایران مستقیم با شما وارد جنگ شود شما حتی فرصت پیدا نمی کنید که تلفن را بردارید تا از ما تقاضای کمک کنید. بهتر است کمی واقع بین باشید و ایران را با یمن و هیچ کشور دیگر مقایسه نکنید؛ حتی ما هم تا کنون چنین ادعایی نکرده ایم.