چرا مسلمانان نماز های پنجگانه می خوانند؟

نمازهای پنجگانه در دین اسلام، به عنوان ستون های این شریعت محسوب می شوند و کسی که نماز را با خلوص قلب بخواند، از مقربان درگاه خدا می شود.در واقع به گفته مصحف شریف،نماز با حضور قلب انسان را از ارتکاب به اعمال ناپسند باز می دارد.اما دلیل اینکه در روز 5 بار باید یک فرد نماز بخواند در چیست.رسول گرامی اسلام(ص) به این سوال پاسخ می دهد.
 
 چرا نماز صبح مۍخوانیم؟
 
«صبح آغاز فعالیت شیطان است هرکه در آن ساعت نماز بگذارد و خود را در معرض نسیم الهی قرار دهد از شر شیطان در امان می ماند.»
 
‌چرا نماز ظهر میخوانیم؟
 
ظهر، همه عالم تسبیح خدا می گویند زشت است که امت من تسبیح خدانگوید. و نیز ظهر وقت به جهنم رفتن جهنمیان است لذا هر که در این ساعت مشغول عبادت شود از جهنم بیمه می شود.
 
چرا نماز عصر مۍخوانیم؟
 
«عصر زمان خطای آدم و حواست و ما ملزم شدیم در این ساعت نماز بخوانیم و بگوییم ما تابع دستور خداییم.»
 
چرا نماز مغرب میخوانیم؟
 
«مغرب لحظه پذیرفته شدن توبه حضرت آدم است و ما همه به شکرانه آن نمازمی خوانیم.»
 
چرا نماز عشا میخوانیم؟
 
«خداوند متعال نماز عشا را برای روشنایی و راحتی قبر امتم قرارداد.»
 
علل الشرایع ص ۳۳۷

عربستان دنبال مذاکره با ایران بعد از شکست در سوریه و یمن

پایگاه تحلیلی رأی الیوم در واکنش به اظهارات اخیر کویت مبنی بر اینکه پیامی از کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس برای ایران دارد، تأکید کرد ریاض بعد از شکست در سوریه و یمن به گفت‌وگو با ایران روی آورده است.

خبرگزاری فارس: عربستان دنبال مذاکره با ایران بعد از شکست در سوریه و یمن


الباب؛ باتلاقی که ارتش ترکیه را می‌بلعد

 ارتش ترکیه، نزدیک به دو ماه است پشت دروازه‌های شهر "الباب" زمین‌گیر شده و با عملیات‌ ناموفقی که انجام داده، هنوز راهی به داخل شهر باز نکرده است. 

 
رقم کل نیروهای رسمی ارتش ترکیه در عملیات سپر فرات، چیزی در حدود 8000 سرباز است و به جز تلفات تکفیری‌های تحت امرش، بیش از 50 نفر از سربازان ارتش ترکیه تا به حال کشته شده‌اند.
 
طی این مدت، ارتش ترکیه، بارها شهر "الباب" را بمباران کرده که در مواردی، شاهد کشته شدن افراد غیرنظامی از جمله زنان و کودکان بی‌گناه نیز بوده‌ایم.
 
 
الباب؛ باتلاقی که ارتش ترکیه را می‌بلعد
 
تحرکات جدید ارتش سوریه به سمت "الباب"
 
برخی منابع میدانی از آماده‌سازی ارتش سوریه برای حرکت به سمت "الباب" خبر دادند و احتمالاً طی روزهای آتی شاهد تحرکاتی از سمت ارتش سوریه در شرق حلب و منطقه "الباب" خواهیم بود.
 
قطعاً نظام سوریه از زمین‌گیر شدن ارتش ترکیه پشت دروازه‌های "الباب" خوشحال است و به خوبی می‌داند تا زمانیکه "الباب" به اشغال کامل توسط ترکیه نرسیده است، ترکیه تحرک دیگری نخواهد داشت و البته حاضر به معامله‌هایی هم خواهد شد تا در عوض چراغ سبز ادامه دخالتش در شمال سوریه، همچنان روشن بماند.
 
اگر اینگونه نبود، ارتش سوریه می‌توانست با حرکت از کویرس به سمت دیرحافر و رسیدن به رود فرات عملاً داعش را محاصره کرده و به این ترتیب، پشتیبانی داعش از نیروهایش در "الباب" قطع شده و به زودی این شهر، از دست داعش خارج شود. 
 
اکنون به نظر می‌رسد گفتگوهای اخیر بین ترکیه، روسیه و ایران، مسأله "الباب" و دخالت ترکیه را هم شامل شده باشد و چه بسا در روزهای آتی شاهد تحولاتی در این منطقه باشیم.
 
 
الباب؛ باتلاقی که ارتش ترکیه را می‌بلعد
 
اما این سوال اساسی که شهر "الباب" به دست کدام طرف درگیری خواهد افتاد، هنوز جوابی ندارد و گذشت زمان، آن پاسخ را مشخص خواهد کرد. از طرفی، موافقان نظام سوریه، از تعلل ارتش در حرکت به سمت مناطق داعش ناخرسند هستند؛ چه در "الباب"، چه در تدمر و چه در حرکت به سمت دیرالزور که این مسئله، قطعاً یک تاکتیک نظامی است.
 
سوال مهمی که مطرح می‌شود، این است که چرا با وجود آتش‌بس در اکثر نقاط و بخصوص بعد از بهبود شرایط معنوی و سیاسی حاصل از آزادسازی حلب، شاهد هیچ تحرکی به سمت مناطق داعش نیستیم؟ در حالیکه کردها در رقه پیشروی می‌کنند و ترک‌ها در "الباب" و ارتش جدید سوریه(تحت حمایت آمریکا) در مرز سویدا و صحرای سوریه.
 
الباب؛ باتلاقی که ارتش ترکیه را می‌بلعد
 
اهمیت شهر "الباب" چیست؟
 
"الباب" شهر بزرگ و مهمی است که در مرکز استان حلب در شمال سوریه واقع شده است و به لحاظ ژئوپلتیکی، دارای اهمیت قابل توجهی است. اما اهمیت این شهر، زمانی بیشتر شد که با حمله ائتلاف کردی(SDF) به منبج در شمال شرق "الباب"، کردها در شمال سوریه و جنوب ترکیه، در آستانه اتصال سراسری از حسکه به عفرین قرار گرفتند و این به معنای عبور از خط قرمز ترکیه یعنی عبور از فرات بود و با تصرف منبج، تنها یک قدم تا اتصال سراسری کردها به عفرین فاصله بود.
 
 
الباب؛ باتلاقی که ارتش ترکیه را می‌بلعد
 
ترکیه نیز به بهانه نخ‌نما شده مبارزه با تروریسم داعش، عملیات سنگینی با نام سپر فرات از داخل مرزهای خود با پشتیبانی مستقیم مسلحین تکفیری تحت حمایت خود به سمت داخل خاک سوریه برای تصرف زمین‌های در اختیار این گروهک تروریستی آغاز کرد. 
 
در ابتدا گفته می‌شد این اقدام ترکیه با چراغ سبز جمهوری اسلامی ایران، سوریه و روسیه انجام گرفته است؛ امری که خیلی سریع توسط سوریه و ایران تکذیب شد.
 
اردوغان خیلی سریع نشان داد که فرصت‌طلبی و مطامع سیری‌ناپذیر او، جایی برای اعتماد و فضا دادن به وی در تحولات منطقه باقی نمی‌گذارد؛ بنابراین ترکیه، هر روز بیشتر به داخل خاک سوریه عمق پیدا می‌کرد و صحبت از فاز دوم و سوم این عملیات شد و تا آنجا پیش رفت که به مناطق تحت سیطره کردها در تل رفعت هجوم بردند و فراتر از آن، نیروی هوایی ترکیه دست به یک سلسله بمباران هوایی در مناطق کردنشین زد که نزدیک به 150 کشته برجای گذاشت.
 
از طرفی هم، در تل مضیق، به نزدیک‌ترین فاصله با مواضع ارتش سوریه رسید و حتی فرماندهان بعضی گروه‌های مسلح، سخن از حمله به حلب برای شکست محاصره آن از سمت شمال شرق به میان آوردند که نهایتاً با پاسخ نظامی ارتش سوریه در بمباران نیروهای تحت حمایت ترکیه و اخطار هوایی به جنگنده‌های ترکیه آن‌ها مجبور به رها کردن این درگیری‌ها شدند.
 
الباب؛ باتلاقی که ارتش ترکیه را می‌بلعد
 
اردوغان اعلام کرد فاز نهایی عملیات سپر فرات، تصرف شهر "الباب" است
 
اول آنکه الباب" از آن جهت برای ارتش سوریه اهمیت دارد که مانعی در برابر مطامع ترکیه در شمال سوریه و عقبه‌ای مهم برای شرق حلب می‌باشد. 
 
دوم آنکه این شهر و بعد از آن، دیرحافر، مسیری هستند به سمت مرکز سوریه که تاکنون در اختیار داعش بوده و طبیعتاً ارتش سوریه نمی‌خواهد در مرکز و شرق سوریه هم جای پایی برای تروریست‌های مسلح ایجاد شود.
 
سوم اینکه حرکت آتی ارتش سوریه برای بیرون راندن داعش از بخش اعظم مرکزیت سوریه به سمت مسکنه و طبقه و ... با پاکسازی "الباب" و دیرحافر ممکن می‌شود. همانطور که چند ماه قبل، ارتش سوریه از سمت اثریا پیشروی چشمگیری به سمت طبقه و رقه صورت گرفت اما به دلیل باز بودن میدان برای داعش مجبور به عقب نشینی شدند.
 
الباب؛ باتلاقی که ارتش ترکیه را می‌بلعد
 
در حال حاضر، ارتش سوریه در نزدیکی جنوب "الباب" مستقر و تقریباً کمترین فاصله با "الباب" را دارد. محور ترکیه هم پس از پیشروها در روستای نعمان و سوسنباط به 11 کیلومتری شمال این شهر رسیده و فاصله کردها هم کمی بیشتر از این مقدار است که با تسامح و بعضاً همکاری ارتش سوریه قدم‌هایی به سمت "الباب" برمی‌دارند.
 
پیش‌بینی می‌شود با آغاز عملیات آزادسازی رقه توسط کردها با ارتش سوریه و روسیه تغییراتی مهم در شمال سوریه صورت خواهد گرفت و اختلافات ظاهری آمریکا با ترکیه در زمینه ترکیب نیروهای عمل‌کننده در آزادسازی رقه، با مذاکراتی که در روزهای قبل نظامیان آمریکا با ترکیه داشتند برطرف شده و ایالات متحده در مقابل اجرای عملیات رقه به وسیله کردها، حمایت و چراغ سبز خود را برای حمله به سمت "الباب" به ترکیه نشان داده است.
 
الباب؛ باتلاقی که ارتش ترکیه را می‌بلعد
 
باید گفت ارتش سوریه، در صورتی که اراده جدی برای عملیات در این محور داشته باشد، رسیدن به آن قبل از سایرین دور از انتظار نیست. در شرایط فعلی، روسیه هم مانند جمهوری اسلامی ایران از این عملیات حمایت خواهد کرد.
 
تجمیع بخشی از نیروهای صقور الصحرا در فرودگاه کویرس و بازپس‌گیری مدرسه پیاده نظام از داعش هم نشان‌دهنده چنین اراده‌ای است. بر خلاف ذهنیت موجود، ارتش سوریه به هیچ وجه به خاطر درگیری سنگین و پیروزی در نبرد حلب حاضر به گذشت از "الباب" نخواهد شد.
 
روزهای پایانی ریاست جمهوری باراک اوباما به دلایل مختلف، زمان کنش فعالانه اوست و به همین دلیل سرعت تحولات با آغاز عملیات موصل و رقه اوج گرفته و "الباب" ضلع سوم این نبرد و رویایی است.

 


دلایل عربستان برای حمله به یمن چیست؟

یک سوال مهم این است که چرا عربستان به مسأله بحران یمن، بیش از تحولات دیگر کشورهای خاورمیانه واکنش نشان داده است؟

  بحران داخلی یمن، یکی از قدیمی‌­ترین، پیچیده‌­ترین و پویاترین بحران­‌های داخلی در منطقه خاورمیانه است که ریشه در اختلافات قومی و قبیله‌­ای گذشته این کشور دارد. 


این بحران که بین گروه‌های شیعه مذهب حوثی در شمال و نیروهای سنی مذهب تحت حمایت عربستان سعودی در جریان است، پس از ماه‌ها درگیری، در نهایت با حمله هوایی ائتلافی از کشورهای منطقه خاورمیانه به رهبری عربستان در 6 فروردین 1394، جنبه کاملاٌ بین‌المللی به خود گرفت.

با گذشت نزدیک به دو سال از تجاوز نظامی عربستان به یمن، ممکن است این سوال به ذهن برسد که چه چیزی باعث شده است عربستان به بحران یمن، بیش از تحولات دیگر کشورهای خاورمیانه و خلیج فارس با قاطعیت واکنش نشان دهد؟ پاسخ این سوال را می­‌توان در رقابت استراتژیک این کشور با ایران و وجود اختلافات داخلی در رأس حاکمیت سیاسی این کشور پیدا کرد.



دلایل عربستان برای حمله به یمن چیست؟

 تجاوز عربستان‌ سعودی به خاک یمن و نکته‌های آن

1. عربستان و کشورهای همسو با آن، نخستین بار است که بدون واسطه وارد یک معرکه بزرگ و جدی شده‌اند.

2. بعد از مرگ ملک عبدالله و ضعف مفرط حاکمان جدید و شکست‌های اخیر منطقه‌ای آن‌ها، ورود در معرکه‌ای با این وسعت و شدت، از دیدگاه راهبردی توجیه‌پذیر نیست و به نظر می‌رسد این اقدام در مقابل شبه نظامیان انصارالله که کاملاً اعتقادی و با تجهیزات لازم می‌جنگند، کاملاً شتاب‌زه شروع شده است.

3. همگرایی با شیعیان عربستانی، سلطه کامل بر تنگه استراتژیک باب‌المندب و احتمال به خطر افتادن منابع نفتی عربستان می‌تواند از دلایل حمله شتاب‌زده عربستان به یمن ارزیابی شود.

4. همگرایی اولیه منطقه‌ای با عربستان، با سابقه‌ای که در گذشته در این مورد وجود داشته است، از بنیان قوی برخوردار نیست.

دلایل عربستان برای حمله به یمن چیست؟

5. چراغ سبز اولیه آمریکا با پشتوانه اطلاعاتی ارائه شده، رغبت ایالات متحده به تضعیف عربستان و احتمال حضور مستقیم آمریکا در مناقشه یمن در صورت شکست عربستان،، سناریوهای مختلفی از حضور ایالات متحده در این درگیری است.

6. انصارالله و دیگر مبارزان و مردم یمن، نفرت انباشته‌ای از عربستان و شرکای منطقه‌ای آن دارند و چنین اتفاقی، به مشروعیت مردمی مبارزه و مقاومت کمک می‌کند و مسیر مبارزه راا تسهیل خواهد کرد.

7. انصارالله و دیگر مبارزان یمنی مطمئناً از قبل، پیش‌بینی چنین شرایطی را داشته‌اند و با توجه به پشتیبانی لجستیک ارتش یمن از شبه نظامیان انصارالله، وضعیت آنچنان به سود عربستان نخواهد شد.

8. طبیعت قبایلی و اعتقادی مردم یمن، تمدن ریشه‌دار آن، جغرافیای عریض و کوهستانی آن، هرگونه راه‌حل بیرونی برای این کشور را ناممکن می‌کند و شرایط را برای بازتولید نقاط تشنج جدید همانند افغانستان و این‌بار در کنار گوش عربستان، علاوه بر محیط متشنج ایجاد شده در شمال آن را فراهم خواهد کرد.


دلایل عربستان برای حمله به یمن چیست؟

باید اعتراف کرد که سیاست‌های شتاب‌زده عربستان، باتلاقی برای سعودی‌ها ایجاد کرده که گریز از آن برای این آن‌ها ممکن نیست و هر لحظه رژیم مرتجع عربی را پایین‌تر می‌کشد. برخی ناظران معتقدند که پایان تجاوز نظامی عربستان و آمریکا علیه یمن، تقسیم عربستان خواهد بود. 

جای شگفتی است؛ کسانی که پرونده این تقسیم در عربستان را دنبال می‌کنند، دوستان و هم‌پیمانان نظام سعودی هستند یعنی تصمیم‌گیران آمریکایی. آن‌ها کسانی هستند که عملاً طرح‌ها را بررسی و نتایج آن‌ها را پیش‌بینی می‌کنند و سپس نقشه عملیات خود را اجرا می‌نمایند. 

انتهای پیام/

تلاش مجدد اعضای کنگره آمریکا برای لغو قرارداد بوئینگ با ایران

 به نقل از سی‌ان‌ان؛ تعدادی از نمایندگان کنگره آمریکا که اکثریت جمهوری‌خواه بر آن حاکم است، با تهیه یک لایحه جدید تلاش می‌کنند علاوه‌ بر لغو توافق صورت گرفته میان شرکت هواپیماسازی بوئینگ و ایران، شرکت اروپایی ایرباس را نیز برای ادامه همکاری با تهران تحت فشار قرار دهند.
 
نمایندگان کنگره مایل هستند دولت جدید آمریکا به ریاست جمهوری "دونالد ترامپ" را در معرض یک آزمایش زودهنگام قرار دهند تا خط مشی مطمئنی برای دیپلماسی آتی وی در قبال توافق هسته‌ای ایران تعیین کنند. 
 
شرکت هواپیمایی ایران ایر هفته گذشته نخستین هواپیمای ایرباس از مجموع 100 هواپیمای خریداری شده از این شرکت اروپایی را دریافت کرد. قرار است نخستین هواپیمای بوئینگ تحت قرارداد فروش 80 فروند هواپیما به ایران، در سال 2018 به این کشور ارسال شود. نیاز خطوط هوایی ایران به نوسازی ناوگان حمل و نقل هوایی همزمان با لغو تحریم‌های بین‌المللی علیه این کشور فرصتی را بوجود آورد تا شرکت‌های بزرگ هواپیمایی بتوانند حجم گسترده‌ای از هواپیماهای تجاری خود را به تهران بفروشند.
 
"پیتر روسکام"، نماینده جمهوری‌خواه از ایالت ایلی‌نوی و عضو مجلس نمایندگان آمریکا، در مورد لایحه جدید که جمعه این هفته به کنگره ارائه شد، گفت: در این لایحه از دولت ترامپ درخواست شده است تا با کمک آژانس اطلاعات ملی آمریکا ساز و کار بازرسی دقیقی را در پیش بگیرد و تمام فعالیت‌های شرکت ایران ایر و دیگر ایرلاین‌های این کشور را تحت نظارت دقیق داشته باشد.
 
درصورتیکه ایران ایر، هواپیماهای دریافتی را تغییر کاربری داده و از آنها در مصارف نظامی و حمایت از تروریسم استفاده کند، نه تنها ایران ایر در فهرست شدیدترین تحریم‌های اقتصادی آمریکا قرار بگیرد؛ بلکه ادامه قرارداد این شرکت با ایرباس و بوئینگ به خودی خود لغو شود.
 
از سوی دیگر، قانونگذاران آمریکایی برای تحویل هواپیماهای ایرباس نیز شرایط سختی را تعیین کرده‌اند. آمریکایی‌ها مدعی شدند ایران اجازه ندارد قطعات هواپیماهای خریداری شده را از جایی خارج از ایران دریافت کند. اگر این قطعات و ملزومات تعمیر هواپیما از بازاری که در تبادل تجاری با آمریکا است، تامین شود بار دیگر قرارداد ایران و ایرباس در معرض تحریم قرار خواهد گرفت.
 
ماهان ایر به عنوان دومین شرکت بزرگ هواپیمایی ایران به دلیل آنچه آمریکا حمایت از تروریسم و همکاری با نهادهای نظامی ایران خوانده است، تحت تحریم قرار دارد. روسکام و دیگر دوستان جمهوری‌خواه وی تاکید دارند دولت "باراک اوباما" در خارج کردن نام ایران ایر از فهرست حامیان تروریسم اشتباه کرد و باید نام این شرکت را هم مانند ماهان در فهرست تحریم خود نگه می‌داشت.
 
لایحه جدیدی که به کنگره آمریکا عرضه شده به ابتکار روسکام تهیه شده است. وی سال گذشته میلادی نیز لایحه‌ای مشابه با لایحه اخیر به کنگره ارائه داده بود که با موافقت نهایی مجلس نمایندگان به تصویب رسید. با توجه به اینکه کنگره آمریکا تحت حاکمیت اکثریت جمهوری‌خواه قرار دارد و دونالد ترامپ هم بارها مخالفت خود را با توافق هسته‌ای ایران اعلام کرده است، هیچ بعید نیست روسکام در لغو قرارداد بوئینگ به نتیجه برسد.
 
شرکت هواپیماسازی بوئینگ پیش از این اعلام کرده بود در عقد قرارداد تجاری با ایران به طور کامل از نظر و دیدگاه کنگره و قوانین تعیین شده دولت آمریکا اطاعت خواهد کرد. باوجود اینکه بوئینگ هنوز اظهار نظری درباره تلاش جدید روسکام ارائه نداده است؛ انتظار می‌رود درصورت سنگ‌اندازی جمهوری‌خواهان در توافق با ایران، از آن پیروی کند.